Powerbreathing Heemskerk

Ademhaling training van René Valk Certified Instructor

Maak een afspaak

Meer weten over Powerbreathing?

Stuur een mail:

Enthousiast!

Powerbreathing: ademhalingscoaching voor een gezonder Leven

Ademhalen is één. Goed ademhalen is je beste medicijn. Tegen kwalen, ziektes, stress en een slecht humeur. Dat is waar René Valk, Wim Hof trainer en ademhalingscoach, in gelooft en waar renevalk.com voor staat. Het belang van goed ademhalen kan niet genoeg benadrukt worden, en met de krachtige technieken van Powerbreathing kunnen we ons lichaam en geest optimaliseren. In deze blog gaan we dieper in op Powerbreathing, de rol van René Valk als trainer, en de talloze voordelen van ademhalingscoaching.

De wetenschap achter powerbreathing

Powerbreathing, zoals René Valk het onderwijst, richt zich op krachtige ademhalingstechnieken. Deze technieken omvatten diepe en ritmische in- en uitademingen die ons lichaam voorzien van zuurstof. Het bijzondere aan deze techniek is dat het ons autonome zenuwstelsel aanspreekt door een gecontroleerde vorm van stress of hyperventilatie te induceren.

Bij deze ademhalingsoefeningen wordt adrenaline vrijgegeven in ons lichaam, vergelijkbaar met de reactie die we ervaren in stressvolle situaties. Maar hier is de truc: we leren ons lichaam om kalm te blijven in plaats van te panikeren. Het vermogen om stress beter te beheersen, veerkrachtiger te zijn en beter om te gaan met spanningen is een van de meest waardevolle voordelen van powerbreathing.

Het hoogtepunt van de ademhalingsoefening, bekend als retentie, betekent dat je je adem voor maximaal 3 minuten kunt inhouden. Dit is een verbazingwekkende prestatie die wordt bereikt door de juiste training en begeleiding.

De kracht van de ademhaling in Detail

Laten we de powerbreathing-oefening in detail bekijken:

 • Begin met ca. 30 krachtige inademingen door je mond of neus, elke keer gevolgd door een korte stoot uitademing door je mond, ontspan. Om het effect te krijgen mag je het ritme sneller doen dan je normale ademhaling.
 • Adem eerst naar je buik dan je borstkas erbij en vervolgens adem je ontspannen uit.
 • Na de ca. 30 ademhalingen adem je 80% van de lucht uit en houd je je adem in. Je hebt nu lege longen. Blijf dit doen totdat je een duidelijke ademprikkel voelt.
 • Wanneer de ademprikkel komt, adem dan diep in en houd dit 15 seconden vast. Je hebt nu volle longen. Tel in gedachten 15 seconden.
 • Adem vervolgens en je hebt dan één ronde gehad en je kunt naar behoefte meerdere rondes doen, 3 a 5 is een mooi aantal en doe dit vooral op gevoel.

De belangrijkste effecten van powerbreathing

De voordelen van powerbreathing zijn indrukwekkend en omvatten:

 • Training van het hart- en vaatstelsel voor een gezonder lichaam.
 • Regulering van de hormoonhuishouding, waaronder een snellere afbraak van cortisol, het stresshormoon.
 • Verbeterde zuurgraad (alkaliniteit) van het lichaam.
 • Optimalisatie van de ademhaling.
 • Verbeterde fysieke prestaties en verhoogde energieniveaus.
 • Kalmering van de geest en vermindering van stress en spanning.

Doe deze oefening altijd in een veilige omgeving dus liggen in je bed, op de bank of op een matje. Want je kunt de volgende sensaties gaan voelen.

 • Tintelingen bij je handen en voeten en of over je hele lijf.
 • Je kunt het warm of koud krijgen.
 • Licht worden in je hoofd.
 • Licht oorsuizen.

Dit zijn allemaal hele normale sensaties die kunnen optreden tijdens de oefening en zullen achteraf weer normaliseren.

Schrijf je in voor powerbreathing bij René Valk!

Bij renevalk.com zijn we gepassioneerd om jou te leren hoe je goed en volledig kunt ademhalen. We willen je helpen om stress te verminderen, je gezondheid te verbeteren en je leven te optimaliseren. Schrijf je vandaag nog in voor onze powerbreathing-cursussen in Heemskerk en ontdek de kracht van de ademhaling onder begeleiding van trainer, René Valk. Neem de controle over je ademhaling en transformeer je leven. Power up with Powerbreathing!

Ervaringen van anderen

het was een zeer waardevolle middag. Een fijne locatie, een fijne, gezellig een veilige sfeer. Rene vind verbinding erg belangrijk en dat heeft hij ook zeker gecreeerd.
Fantastische ervaring om nooit te vergeten! René en Nancy werken goed samen en zorgen voor een onvergetelijke dag. Mooie afwisseling en fijne gesprekken met zowel de coaches als de andere deelnemers. Ook de verzorging in Fort Beemster was top! Een hele veilige setting en uitnodigende sfeer!
Hele leuke ervaring! Aanrader aan iedereen die zoekt verdieping en voelen eigen lichaam. Goede liefde volle begeleiding! Gewoon proberen😉
- Inna
Het hoogtepunt was uiteraard het ijsbad. Wat leuk is, is dat we zelf het bad vulden met ijs, waardoor je echt toewerkt naar het ijsbad zelf, je maakte zelf echt deel uit van het hele proces.
Memoji
René Valk Logo

Renévalk.com

Postadres: Oosterstraat 50
1723WK Noord-Scharwoude

KVK: 74539035
BTW: NL184914978B01

privacyverklaring
algemene voorwaarden