Over René

René Valk

We vlogen hoog. Ik had een Audi A7 onder mijn kont.
De zaken gingen goed.
Totdat een grote klant uitstapte en we – binnen een week – failliet gingen.

Weg auto.
Weg zelfvertrouwen.
Energie weg
Stress, maar geen oplossing.
Wake up call.

Wat voelde ik eigenlijk? Wat jaagde ik na? Ik moest schakelen en sporten hielp. Dit was het moment dat ik het spelen weer ontdekte. Stap voor stap. Koud water. Lol maken. Nieuwe mensen ontmoeten. Stap voor stap, ik zei het al, kwam mijn energie weer terug. Vallen en opstaan, zoals vroeger toen ik nog kind was. Leren en groeien. Ik mocht leren op mijzelf te vertrouwen en niet zo afhankelijk te zijn van andere en wat ze van mij vonden.

Ik was weer ‘connected’. Met mezelf en met anderen. Ik kon weer voelen. En ik was weer gelukkig. Zonder auto. Maar, met de mensen om me heen. En met de uitdagingen die ik tegenkwam.

Zo kwam NatuurlijkSportief op mijn pad waar onze leus is maak van sporten weer buitenspelen.

Ik vulde mijn kennis aan over koude training en ademhalen; werd Wim Hof-instructeur. Ik ging reizen en met groepen aan de slag. Daar was renevalk.com.

In ‘no time’ leerde ik duizenden mensen ademhalen en speelde ik met honderden mensen buiten. Vanaf dat moment ging ik ook elk jaar een paar keer op reis. Met groepen, om te leren en te groeien, net als vroeger toen ik met mijn ouders en zus door de bergen wandelde.

Tijdens dit soort reizen komt alles samen. Wandelen. Uitdagingen. Mensen. Verhalen. Sessies. Slecht weer. Watervallen. Hoge hut. Een pad kiezen, je eigen pad kiezen. Vertrouwen. Weerbaarheid. Geen luxe, maar alles is goed. Of het komt goed, omdat je (weer) weet wie je bent.

Wat voor mij als een paal boven water staat, is dat ‘fysiek fit’ en ‘mentaal fit’ bij elkaar horen. En, dat leren-door-te-doen verreweg het effectiefst is. Daarom coach ik je, terwijl we bewegen.

Als er iets hapert tijdens dat bewegen, gaan we daarover in gesprek. Zo kijken we wat dat zou kunnen zijn. Een negatief zelfbeeld? Een overtuiging waar je niets meer aan hebt? Verkeerde voeding? Gebrek aan oefening? De oplossing ontvouwt zich vanzelf.

Ik ontmoet je graag, tijdens één van mijn Wim Hof-sessies bijvoorbeeld, een wandeling of ademhalingssessie. Dat is een mooi begin.

Liever neem ik je mee op reis. Naar de Ardennen of Slovenië bijvoorbeeld. Daar hebben we echt tijd voor elkaar. Daar kunnen we echt grenzen verleggen.

Jij kunt dit. Dat weet ik. Jij ook.

Dus - adem in - begin gewoon ergens. Kleine stapjes. En kom in beweging; leef je uit. En merk hoe jouw leven steeds leuker wordt.
Adem in, leef je uit!

René Valk

Ervaringen van anderen

Ik kwam voor het ijsbad maar kreeg zoveel meer. Ik heb als "control freak" mogen en kunnen ervaren wat los laten is. Ik kwam figuurlijk in een warm bad terecht.
Rene heeft het hele team van New Female Leaders een geweldige training gegeven. Zijn aanpak is professioneel, van goede kwaliteit en hij stelt iedereen goed op zijn/haar gemak.
Van rennen met m’n tong op m’n hielen naar moeiteloos een halve marathon, mudruns en Strong Viking. Dat heeft Natuurlijk Sportief mij gebracht. En dat ook nog met veel lol! Veel leuker dan de bootcamp. Als mensen mij vragen wat Natuurlijk Sportief is, dan zeg ik: Buiten spelen. En daar fit mee worden.
Fantastische ervaring om nooit te vergeten! René en Nancy werken goed samen en zorgen voor een onvergetelijke dag. Mooie afwisseling en fijne gesprekken met zowel de coaches als de andere deelnemers. Ook de verzorging in Fort Beemster was top! Een hele veilige setting en uitnodigende sfeer!
Memoji
René Valk Logo

Renévalk.com

Postadres: Oosterstraat 50
1723WK Noord-Scharwoude

KVK: 74539035
BTW: NL184914978B01

privacyverklaring
algemene voorwaarden